Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Υπέρυθρη Θέρμανση Οικονομικές Λύσεις για τον Χειμώνα

Οικονομική Θέρμανση με Πάνελ, Σώματα, Θερμάστρες, σόμπες υπέρυθρης θέρμανσης? Ή πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, κλιματιστικά, ξυλόσομπες και τζάκια?

Κάθε Χειμώνα ερευνούμε ψάχνοντας το ίντερνετ, τα μαγαζάκια θέρμανσης ψύξης της γειτονιάς μας ή να ρωτήσουμε κάποιον γνωστό συγγενή μας για να βρούμε τρόπους οικονομικούς και βεβαίως αποτελεσματικούς να ζεστάνουμε οικονομικά το σπίτι μας ή την επιχείρησή μας με εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης.  

Καταρχήν πρέπει να τονίσουμε ότι από το έτος 2016 ως σήμερα και την οικονομική κρίση που βιώνουμε στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι εύκολα στη θέρμανση σπιτιών και μαγαζιών-επιχειρήσεων και έτσι πολλοί δήθεν επιχειρηματίες κοίταξαν την τσεπούλα τους και παραπλάνησαν τον κόσμο που πονάει, πουλώντας τον σε υψηλές τιμές, είδη προϊόντων θέρμανσης όπως θερμάστρες υπέρυθρης θέρμανσης που τα αγοράζαν τιμή 90-120€ και τα πουλούσαν τιμή 450-800€. Τα ονομάζανε Γερμανικά, Ευρωπαϊκά κτλ ενώ ήταν Κινέζικα. Άλλοι λέγανε ότι ήταν Γερμανικά και ήταν Ιρλανδικά, Τούρκικα, Αιγυπτιακά και δεν ξέρω και εγώ από που!  Όσο για τον σωστό τρόπο και θέση εγκατάστασης ούτε λόγος! Ας βάλουμε τα χρήματα στη τσέπη μας και άντε μην τον είδατε!

Αν κάνανε τη δουλειά τους? Οι περισσότερες συσκευές την κάνανε αλλά πάνω σε αυτό χρειάζεται μελέτη όπως μελέτη χρειάζεται και σε οποιοδήποτε σύστημα θέρμανσης για να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα από τις συσκευές θέρμανσης επηρεάζοντας βεβαίως και το κόστος κτήσης και κατανάλωσης.

Ας δούμε παρακάτω τι εννοούμε με τον όρο μελέτη που αφορά την υπέρυθρη θέρμανση:

  • Μελέτη αν η οικία ή θέρμανση εξωτερικών εσωτερικών χώρων που θέλουμε να ζεστάνουμε έχει μόνωση και τι μόνωση έχει και τι πρέπει να κάνουμε όταν η μόνωση είναι από καλή ως χάλια!
  • Μελέτη θέσης εγκατάστασης. (Δεν τοποθετούνται όπου μας βολεύει).
  • Μελέτη εγκατάστασης σωστού τύπου θερμαντικού σώματος. (Ψέμματα ότι το 400watt ζεσταίνει 40τμ!).
  • Μελέτη για την επιλογή και το είδος κατάλληλου θερμαντικού μέσου.
  • Μελέτη αν υπάρχουν και άλλοι τρόποι θέρμανσης στον ήδη χώρο που δεν ανηκούν στη κατηγορία υπέρυθρη θέρμανση.
Κεραμική Υπέρυθρη Θέρμανση

 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

 Χρειάζεται να διευκρινίσουμε τις σημαντικές διαφορές που έχει η υπέρυθρη θέρμανση με τους άλλους γνωστούς συμβατικούς τρόπους θέρμανσης όπως πετρέλαιο θέρµανσης, φυσικό αέριο, κλιµατιστικά, ξυλόσομπες, τζάκια, αντλίες θερμότητας, pellet.

Ο Σημαντικότερος είναι ότι η Υπέρυθρη Θέρμανση και ειδικότερα η υπέρυθρη θέρμανση με Κεραμική Τεχνολογία ζεσταίνει την ύλη και τα δομικά στοιχεία.

Ένας από τους σπουδαιότερους λόγους που κάθε χειμώνα στο σπίτι μας ή στο εξοχικό μας κρυώνουμε και χρειαζόμαστε επειγόντως θέρμανση, όπως επίσης και στην επιχείρησή μας για να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας ή τους εργαζόμενους ψάχνοντας θέρμανση εσωτερικών εξωτερικών χώρων ,είναι ότι η υγρασία και το κρύο απ’έξω διαπερνά τους τοίχους κτλ και μετά οι τοίχοι ”ξερνάνε” κατά κάποιον τρόπο το κρύο και την υγρασία στον χώρο που ζούμε κινούμαστε κοιμόμαστε εργαζόμαστε.

Έτσι, αν με κάποιον τρόπο μπορούσαμε να ζεστάνουμε τους τοίχους δεν θα είχαμε τούτο το πρόβλημα χρόνια τώρα! Εδώ παίζει σημαντικό ρόλο η μόνωση που προαναφέραμε και η ελαχιστοποίηση απωλειών αλλά και η επιλογή σωστής θέρμανσης με υπέρυθρη ακτινοβολία του μοναδικού σε όλη την αγορά δυνατού υπέρυθρου θερμαντικού σώματος με κεραμική τεχνολογία που μόνο η HotPower διαθέτει στους πελάτες της τα τελευταία χρόνια !

Μύθος μεγάλος και ψέμματα είναι ότι αν μας χτυπάει η υπέρυθρη θέρμανση από πίσω μας πχ θα κρυώνουμε από μπροστά.

Αυτό στη πραγματικότητα συμβαίνει σε ανοιχτούς ακάλυπτους χώρους από πίσω μας πχ να μας χτυπάει ζέστη και από μπροστά μας να μας χτυπάει ο χιονιάς!!! Εκεί όμως οτιδήποτε και να βάλεις το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις.

Σε κλειστούς χώρους, ακόμα και σε εξωτερικούς που χρειάζονται θέρμανση, όπως πχ καφετέριες, υπάρχει τουλάχιστον μια στοιχειώδη μόνωση κάλυψη… πχ σε εστιατόρια έχουν κλείσει τον εξωτερικό τους χώρο με κάποιον τρόπο (νάυλον).

Τέλος αναρωτηθήκατε γιατί τον Χειμώνα σε χώρους που υπάρχει συμβατική θέρμανση και όπου συμβατική εννοούμε όλες τις άλλες που δεν είναι υπέρυθρη θέρμανση έχουμε ιώσεις, βουλωμένες μύτες κτλ?

Πολύ απλά γιατί η συμβατική θέρμανση ζεσταίνει μόνο και μόνο τον αέρα που αναπνέουμε και όπως γνωρίζουμε ο αέρας πάντα είχε και θα έχει σκόνη και τον αναπνέουμε με ότι συνεπάγεται αυτό!

Για την επιλογή λοιπόν σωστών υπέρυθρων θερμαντικών σωμάτων για δυνατή οικονομική θέρμανση επιλέγουμε Κεραμική Θέρμανση Elstein της HotPower

Αφήστε μια απάντηση